Monday, 27 January 2014

Cut The Ties That Bind To You





Today,

i cut the ties that bind to me,
without the angels knowing,
beyond the mountain nor the sea,
the heart was sent away by the song.

Running through life,
heartlessly.....




#the only reason to be with my angels, i cut our ties... Today...... 


my love story ends here,
i will keep it forever,
THE END

Thursday, 16 January 2014

L.O.V.E

someone once quoted ,



 " kawan and cinta is two diffrent things.
true friend can never be lovers.
lovers can never be friends =)  "


but we are still pretending.. acting like we've move on.. acting like we're strong...
deep down inside, its a misery.. if its TRUE LOVE ... you can never accept the fact that he's a FRIEND....
never... although you wanted to... 

im still waiting... 
for you to grow up... 
and realize what i sacrifice for you.....
why i did this to you....

stop assuming that im not serious...im just playin around... listening to wrong thought from your friend...
you should know me better than anyone else...
 









Mimpi...



Ceritakan pada ku 
Cerita yang terdahulu 
Kisah cinta yang pernah kau tahu

Sempurna selalu pada kau dan aku 

Ceritakan semua .. 
Cerita kita cipta bersama .. 

Kisah terindah pernah ku rasa .. 
Selama pernah jantung ku bernyawa .. 
Berdua .. 
Hanya kau dan aku .. 

Andai ini hanya mimpi .. 
Tinggalkan ku begini 

Biar terus ku lena .
Sampai kau tiba 
Andai ku hanya bermimpi 
Biar aku begini 
Sampai ketemu lagi 
Aku di sini .. ohh ..

Ceritakan pada ku ..
Ceritakan pada ku selalu .. 

Kisah yang tak mungkin pergi lalu .. 
Selama akan ku hidup dengan mu .. 
Bersama .. 
Mengharungi semua .. 

Andai ini hanya mimpi 
Tinggalkan ku begini .. 

Biar terus terlena .. 
Sampai kau tiba 

Bawa daku ke angkasa .. 
Memetik bulan bintang .. 

Bawaku terbang bersama .. 
Jangan kau lafazkan .. 
Jangan kau tinggalkan semua 

Biar saja begini .. ohh.. 
Biar terus ku lena .. 

Sampai kau tiba 

Andai ku hanya bermimpi .. 
Biar aku begini .. 

Sampai ketemu lagi .. 
Aku di sini 

Andai semuanya mimpi ..
Biar saja ku terus begini ..

Ku mahu terus kisah cinta kita ..
Terus sampai hujung masa ..


#Milikilah sebuah hati yang tak pernah membenci, sebuah senyuman yang tak pernah pudar, sebuah ucapan yang tak pernah menyakiti dan sebuah perhubungan yang tak pernah berakhir.. =)




I Love You

Mungkin kita pernah rasa tentang cinta
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta
Tanpa berkata atau berpandang mata

Mungkin aku mencintaimu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintaimu
Tanpa lelah atau pun jemu

I'm sorry but I love you
I'm sorry if I miss you
Even if I can't have you
You know I'll always be there for you

Mungkin kita tak bersama itu takdirnya
Tak mengapa asal kau bahagia
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu

I'm sorry but I love you
I'm sorry if I miss you
Even if I can't have you
You know I'll always be there for you
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu

I'm sorry but I love you
I'm sorry if I miss you
Even if I can't have you
You know I'll always be there for you
I'm sorry but I love you...


# takdirnya bukan untuk kita....tapi siapa tahu..




Tuesday, 10 September 2013

Dear Blog

Assalamualaikum

malu nak mulakan, tapi..
mulakan je la yer dak!

ok its my birthday last week

YEY!
and HELL NO!

im celebrating my 20th birthday
im old...

gosh
wrinkles...
there it is.. me.. for another 100 years.

as NO BODY know its his birthday too..
so i plan a prank with his friends 2 weeks before the date
everything is perfectly ready..
oleh sebab excited, aku beli present die 1 month early..
bahahah.... sengal x?!
everybody gives full support for it..

the reason is im scared if he gets to prank me first.
hahaha..tapi aku je perasan lebyh !


 so,were eating.

The cakes
aku buat sendiri tgh haritu..
sbb busy sgt orentasi..
thats y kek xjadi lgsg..
tapi org ckp sedap.. 
bahahhaa.. sengal!

Pizza
jasrul pegi bp kol 10
pecut dalam jem..
naseb bek smpai!

AKSI SUAP MENYUAP

secare tak sengaje..
bufday boy n me
terpkai bju matching!
tak janji ok..
lgsg tak..

he looks really tired..
npk sgt die betol2 usehe utk kali ni
he put all his effort to the performence
im proud of him !
^_^

TAHNIAH AWAK~

ok back to the story.
actually aku dah siap beli tepung 2 paket
nak tepung tawar shez
tapi npknyer 
PAPA MUZAKKIR tak bagi..
jadi kitorg pon tinggalkan la tepung tu 
belakang tiang besar pentas terbuke tu

kesinambungan niat jahat aku tadi,
aku geram je xdpt tepung si budak gemok ni!
so, dengan ikhlas hati aku msok bilik gerakkan MHS 

amik2 gambar family


akhirnyer..
segalanya bertukar tragedi

mercun pop
air oren 
COOL ~

choi sgt!!!


semalam budak2 kelas belanje KFC
ok... dh!
1snack plate 2nasi ayam
mkan sorg!

hadiah budak gemok tu...
tak bagi lagi..
engat nk buat surprise berperingkat
the last one is nk bagi present yg aku beli..
tapi he didnt seem to reply me that day..
the next day, ibu suroh bawak present tu hari2.
smpai jumpe die..
so, aku pon dgr ckp ibu..
hari2 aku tnyer die free ke x..
but he seem so busy..
hari2 ibu tnye dh bagi ke belum..
aku smpai tataw nk ckp ape..
*kan dah berair mate ni*
*npe tetiber sebak je weyh! *
xsuke2!


ok tu saje..
lepas ni nak masuk perwira pulak..
choi
tu cerite die mmg choi!
aku cube lawan takdir..
tapi.
fate is fate..
its killing me!

                                                                                                                       till next time......


Sunday, 1 September 2013

Tragedi 1 SYAWAL

Assalamualaikum...
hi readers !
sudah sekian lama baru sempat nak ucap kan..
maaf zahir dan batin juga..
*banyak dosa dengan manusia*

so.. raya pertama tahun ni tak bes sgt..
belum2 dah demam
perh ! gile terok.
siap migrain bgai.

tapi gamat sbb kazen kazen tahun ni sume balik raya..
buat bbq segala

giler cool.!
jarang kitorg bond mcm ni =)

malangnya tragedi yang menimpa aku menjadikan raya tahun ni sebak skit la..
kisah demam aku tak berakhir disitu..

JENG! JENG! JENG!


aku suspek ASTHMA
wow !
say what?!
kebetulan pegi klinik tu mmg DR hospital pantai..
at last..everything terjawab
ribcage cramp. cepat penat . batuk. sesak nafas

so there u go.. 
DR tu kate xboleh active, xboleh sports terok2, tak boleh penat2 sgt
die bagi ubat asthma yang makan seumur hidup tu..
aku wt lek je mkn sekali 
bahahahhaha..
*since than, aku nak masuk explorace pon ibu tak bagi*
why is she so worried?
lek2 dah la..

tapi hari tu TOT MHS aku bedal semcm je 
explorace
mencari sesuap nasi
sume men lari2..

balik tu.. tanggung r menggah die =D

doakan lah aku baik2 saje ye 
TAK SUKE LA SAKIT NI ^_^

to be continued...

Friday, 26 July 2013

Selamat Berpuase


Assalamualaikum sume!

sebelum tu nak ucap 

Buat sendiri tu...
heheh *_*

many things happen actually
gantung tidak bertali aku kali ni

let say i have no one to share with
i mean someone that understand
listen to story without giving comment

RESULT IS OUT !
giler kentang!
drop sgt2.. 
tapi alhamdulilah masih 3 lebih..
heheheh
syukur~~

ok~
sekarang aku tengah berkecimpung dalam 
 JEMPUT DATANG !

banyak lagi event yang mendatang..
tapi yang ni dasyat skit..
byk drama..banyak emosi
tension sangat2
kene tindas 
tapi ni sume dugaan dari Allah.
aku redha~

MINGGU HALUAN SISWA

this is my FAV part..
jadi faci~  hehehe
excited giler
dulu aku kene buli now BULI BALIK~!
as usual, the last day if MHS is my BIRTHDAY ~~
HAPPY BIRTHDAY TO ME ^_^

P/S: its his birthday too.. it have been along time since the last time i contacted him
i bet he didnt even miss me 


HERE COMES MY MOMS PART

ibu cakap: " as a mother, ibu rase ibu tahu kenape mak die buat mcm tu. sebab he's the only boy and mak die nak die duduk dekat kalau boleh. ibu faham sebab awk pon sorg kn??"

she keep bring him up in a topic
die xcontact awak ke?
xdew msg awk kat FB?
xdew itu.. xdew ini?
what wrong with her? 

ok~~ she just wouldnt stop...

***

ok so thats the story~ 
see u in a bit.

to be continued...